Van Underdog tot Succesverhaal: De Kracht van Veerkracht en Doorzettingsvermogen

Ik ben gek op succesverhalen en vooral de verhalen van de underdog. Ik denk dan aan mensen zoals, Oprah Winfrey, Sylvester Stallone, Nelson Mandela, Lewis Hamilton, Albert Einstein, de broers Wright en ga zo maar door. Wat hen een underdog maakt is hun verleden, hun verhaal waarbij zij allen het moment van rock bottom bereikten. Maar het grootste succes ligt in de manier hoe zij weer opstonden en de wereld een legacy hebben achter gelaten of zullen achterlaten.

In de wereld van vandaag, waar de strijd om succes en erkenning intenser is dan ooit, resoneren de verhalen van underdogs - individuen die tegen alle verwachtingen in slagen - bijzonder sterk. Deze inspirerende verhalen zijn niet alleen het domein van sportlegendes of beroemdheden; ze vinden dagelijks plaats in de levens van high performers, ondernemers, en zelfstandig praktiserende zorgverleners. Personen die, ondanks aanzienlijke stress en uitdagingen, hun pad naar succes hebben gebeiteld.


Wat Maakt Jou Een Underdog?

De term 'underdog' verwijst naar iemand die vanuit een positie met weinig tot geen verwachtingen, kansen of middelen begint, maar desondanks significante obstakels overwint om succes te behalen. Voor ondernemende zielen, zelfstandig zorgverleners en professionals van middelbare leeftijd die elke dag navigeren door de uitdagingen van hun carrière en persoonlijke welzijn, is de underdog-mentaliteit een bron van kracht en inspiratie.


De Kracht van Veerkracht

Veerkracht is het vermogen om terug te stuiteren na tegenslag of mislukking. Het is een essentiële kwaliteit voor de underdog, die vaak geconfronteerd wordt met scepticisme en obstakels. Door te focussen op persoonlijke groei, adaptief leren en mentale weerbaarheid, kunnen underdogs uitdagingen transformeren in kansen voor succes.


Doorzettingsvermogen: De Lange Weg naar Succes

Doorzettingsvermogen is een andere cruciale eigenschap van de underdog. Het vermogen om vast te houden aan je doelen, zelfs wanneer de weg moeilijk en eenzaam lijkt, onderscheidt de ware succesverhalen van tijdelijke successen. Voor de ambitieuze professional betekent dit het blijven nastreven van passie en doelstellingen, ongeacht de hindernissen.


Gezond en Vitaal Oud Worden als Underdog

Gezondheid en vitaliteit zijn fundamenteel voor het realiseren van langdurig succes en welzijn. Voor de middelbare leeftijd ondernemer of zorgprofessional betekent dit een toewijding aan fysieke fitheid, mentale gezondheid, en emotioneel evenwicht. Door een gezonde levensstijl te handhaven en stress te beheren, kunnen underdogs hun prestaties maximaliseren en hun ambities realiseren.


Wat is het grootste probleem van een high performer met een underdog verleden?

High performers, topacteurs, topsporters, artiesten, topondernemers lopen vast in hun leven als ze een bepaald keerpunt bereiken.

Er komt een moment dat de underdog zijn dromen waarmaakt. Allereerst is er natuurlijk euforie, hij/zij heeft kunnen bewijzen dat wereld fout zat. Dat al die negatieve uitingen onwaar zijn gebleken.

Wanneer een high performer (voormalig underdog) comfortabel wordt zal hij/zij zich op een gegeven moment elders zijn spanning willen opzoeken om zich niet te vervelen. Dit is een gevaarlijk moment als er verdovende middelen in het spel komen om de onrust, stressklachten, slapeloosheid te willen bestrijden. 

Er is een gevoel van een leegte terwijl de high performer voor de buitenwereld het perfecte plaatje heeft bereikt. 

Waar veel high performers op stranden is hun verleden, de emotionele pijn, dat ooit als brandstof voor hun succes is geweest verandert in het blok aan je been waardoor 'vliegen' naar next level onmogelijk wordt gemaakt. Alles wordt moeizaam en het lijkt of vanuit de omgeving alleen drama en nog meer ellende is.


Herken jij dit?

Ik wil aan je meegeven, dat dit een normaal verschijnsel is. Dat neemt niet weg, dat je deze situatie moet accepteren.

Door het gevoel van machteloosheid en uitstelgedrag is de kans aanwezig dat jouw mechanisme van zelfsabotage wordt geactiveerd. Dit klinkt sciencefictionachtig, maar er zijn teveel voorbeelden van high performers die ik (Grace Rivellino) zo graag had willen helpen.

Ik denk dan aan mensen zoals, Witney Houston, die wielrenner Marco Pantani, Amy Winehouse, die zo hard hebben geknokt om hun performance met de wereld te kunnen delen.


Je kunt eenvoudig jouw pijn uit het verleden veranderen naar nieuw brandstof om naar een nieuw level van excellence te gaan.

Met mijn unieke methode is het relatief eenvoudig met direct resultaat.

Wil je meer informatie wat dit in jouw situatie kan betekenen?

Let's connect.


Grace Rivellino

Coach, mentor, trauma-expert

van high performers

Nieuwsgierig naar mijn boek waarin je uitleg wat de reden is wat jij nu meemaakt en meegemaakt hebt.