7 redenen waarom slaap de sleutel is tot zakelijk succes

7 redenen waarom slaap de sleutel is tot zakelijk succes

‘Ik ben helemaal oké hoor. Ik kan alleen niet slapen…’

Als ondernemer is zakelijk succes jouw hoogste prioriteit. Waarschijnlijk denk je dan ook dat een groter succes jou meer geluk, (financiële) rust gaat brengen. Je gaat er dan ook vanuit dat rust je ook meer gezondheid gaat opleveren, meer energie, vrolijker, zodat er in je hoofd ook meer ruimte komt om te genieten van het mooie leven dat je hebt opgebouwd. 

Maar wat als je nu doodop bent en ‘s nachts je geen oog dicht doet? Het grote probleem is dan ook dat je niet helemaal gelukkig bent, eerder ongelukkig (je vraagt je af hoelang je dit tempo nog kunt volhouden) en het bijkomende probleem is ook dat je een tikkende tijdbom bent voor jouw bedrijf. Laten we eerlijk zijn, niemand is op zijn best als hij of zij als een zombie door het leven gaat. Hoe denk jij de juiste beslissingen maakt die jou het succes, geluk en rust gaan opleveren? Precies, je gaat piekeren als je moet slapen om uitgerust de volgende jouw beste leven te leven. Conclusie: je bent in een vicieuze cirkel beland.

 Er is een periode geweest dat ik me als een struisvogel in mijn bedrijf gedroeg. Uit onwetendheid in combinatie met een ijzersterke mindset (niet flauw zijn, gewoon doorgaan) negeerde ik mijn slaapprobleem en ontwikkelde een slaapstoornis, die uiteraard nooit vanzelf zou overwaaien. Ik schrijf deze blog om je te laten weten dat je niet alleen bent. Als je dit herkent lees dan verder, want een slaapprobleem verdwijnt niet als je aan symptoombestrijding doet zoals: eindeloos naar meditatiemuziek luisteren, kamillethee drinken, een fles wijn achterover slaan of slaapmedicatie gebruiken. Even lijkt het probleem te zijn verdwenen, maar komt altijd terug als je niet de wortel van het probleem oplost. Een slaapprobleem is geen symptoom waar je pillen voor inneemt, maar het is een signaal. Zolang jij het signaal niet serieus neemt zal slapen altijd een probleem blijven. Niet iets wat je kunt gebruiken als je je beste leven wilt leven, nietwaar?

Je kunt het negeren van een slaapprobleem vergelijken met het negeren van een kind dat om aandacht vraagt. Uiteindelijk zal het blijven zeuren en de aandacht opeisen. Hetzelfde geldt voor jouw slaap. Als je het blijft negeren, zal het alleen maar erger worden en uiteindelijk jouw bedrijf schaden. Nu hoor ik je al denken: "Maar Grace, hoe kan een slaapprobleem mijn bedrijf schaden?" Het antwoord is simpel: als je niet genoeg slaapt, functioneren jouw hersenen niet op hun best en kun je fouten maken die je bedrijf geld kosten.

 

Hier zijn 7 redenen waarom slaap van cruciaal belang is voor ondernemers:

 

  1. Meer creativiteit: Niet meer brandjes blussen, maar de oplossing vinden voordat er rook is Een goede nachtrust helpt je om je creativiteit te stimuleren en nieuwe ideeën te genereren. Als je uitgerust bent, heb je meer mentale energie om na te denken over nieuwe strategieën en oplossingen. Door de hele dag brandjes te blussen blokkeert jouw brein voor creativiteit en richt het zich op overleven en ervaar je stress en uitputting aan het einde van de dag.
  2. Betere Besluitvorming: Als je uitgerust bent heb je minder last van onzekerheid, heb je meer ruimte in je hoofd om het complete plaatje te overzien en maak je betere beslissingen. Slaap is van essentieel belang voor onze cognitieve functies, waaronder ons vermogen om beslissingen te nemen. Als je uitgerust bent, zie je minder beren op de weg, voel je meer zelfvertrouwen en kun je betere beslissingen nemen en strategieën uitvoeren die je bedrijf ten goede komen.
  3. Verhoogde productiviteit: Meer doen in minder tijd zonder harder te werken. Uitgerust zijn betekent dat je meer productief bent. Je kunt je beter concentreren en efficiënter werken, waardoor je meer gedaan krijgt in minder tijd zonder dat je harder moet werken. Je kunt uren doorploeteren, maar als je de helft van de tijd afwezig voor je uitstaart is het zonde van je tijd. Meer doen is niet harder maar slimmer werken, maar ook hierbij heb je een uitgerust en creatief brein nodig om tot deze inzichten te komen.
  4. Vermindering van fouten: Tackle de angst voor verlies, dat je omzet verliest of zakelijk in een neerwaartse spiraal komt. Een slaaptekort kan leiden tot slordigheid, slechter geheugen en fouten in je werk, die je normaal gesproken nooit zou maken. Dit kan je bedrijf schaden en zelfs leiden tot grote verliezen.
  5. Verbeterde gezondheid: Tackle de angst voor ziekzijn. Een goede nachtrust is ook belangrijk voor je algehele gezondheid en welzijn. Het vermindert de kans op ziektes en bevordert je fysieke en mentale welzijn. Hierdoor voel je je beter, gelukkiger, ben je energiek en kun je beter presteren op het werk.
  6. Verbeterde relaties: Goede relaties met klanten, werknemers en partners zijn cruciaal voor het succes van je bedrijf. Een goede nachtrust voorkomt prikkelbaarheid en het korte lontje, wat kan leiden tot betere relaties en een betere samenwerking. Zeg nu eerlijk, niemand word blij van een samenwerking met een chagrijn. Ook al kun je het goed verdoezelen met een glimlach (het masker), jouw omgeving merkt snel op wanneer je niet goed in je vel zit.
  7. Werk met een Succescoach: Stress is jouw grootste succeskiller. Slaaptekort kan leiden tot stress en angst, wat schadelijk kan zijn voor je mentale gezondheid. Als je goed uitgerust bent, kun je beter omgaan met stressvolle situaties en deze effectiever aanpakken. Een expert zoals ik kan je helpen het onderliggende probleem van jouw stress op te lossen en daarmee gelijk het slaapprobleem op te lossen. Het is mogelijk om dit binnen een week op te lossen om weer lekker te kunnen slapen. Als ik dit vroeger geweten had wist ik het wel.

 Je bent niet zwak als je in actie komt om te investeren in slaap

Je zult misschien denken dat het toegeven van een slaapprobleem je een zwakkeling maakt, maar geloof mij, de waarheid is juist het tegenovergestelde.  Het is de slimste zet die je kunt maken om jouw bedrijf te beschermen en jouw leven, rust en gezondheid terug te krijgen.

Ik hoop oprecht dat ik je stof tot nadenken heb gegeven en dat je het negeren en ontkennen van slaapproblemen gaat vermijden.

Prioriteer slaap, vermijd de verleiding van het werken tot in de late uurtjes en ga aan de slag om de kern van het probleem aan te pakken. Want een goede nachtrust kan de wereld van verschil maken voor jou en jouw bedrijf!

Wil je meer weten?

Boek dan hier een (tijdelijk) gratis adviesgesprek in.

PS. 4 juli is een ELITE RETREAT-plekje vrij gekomen. Jouw kans om binnen 5 dagen van het slaapprobleem af te zijn.  Is dit mogelijk????......Yes, dit is mogelijk! Nieuwsgierig, maak de afspraak. Ik wil graag met je kennismaken.

Wil je meer inspiratie hoe jij kunt investeren in mentale gezondheid?  Bestel hier mijn boekboek voor ondernemers, leiders

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privé en stress. Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren. 💎Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf. “Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen