Het Belang van het Emotioneel Kompas: De Sleutel tot High Performance voor Moderne Ambitieuze Topondernemers

Het Belang van het Emotioneel Kompas: De Sleutel tot High Performance voor Moderne Ambitieuze Topondernemers

“Als dit het resultaat is van de retraite dan ga ik elk kwartaal! Ik voel me eindelijk niet helemaal uitgeput aan het einde van de dag en nu in het moment genieten met mijn gezin tijdens het avondeten. Ik ben niet eens uit mijn slof geschoten op de werkvloer en geloof mij, ik ben echt wel getest."

Op dag 4 na thuiskomst van zijn retraite zit Jaap met een big smile zijn achter zijn bureau mij verslag te doen. Hij was voorbereid op de struggles, die onherroepelijk zouden gaan komen. Hij is dankbaar voor de bijzondere inzichten, die zijn lage energie, zijn moodswing en stress verklaarden, die zijn totale dag konden verpesten en zelfs een deel van zijn identiteit waren geworden. Maar het verkrijgen van waardevolle inzichten is slechts stap 1. De grootste uitdaging ligt in het resetten van het onbewuste brein om ook jouw gedrag en denkwijze aan te pakken. Jaap is de uitdaging met zichzelf aangegaan en houdt nauwlettend zijn brein in de gaten. Stressproof Next Level Leiderschap is het grootste avontuur naar jezelf!

Je bent economisch succesvol, maar hoe staat het met je gezondheid en geluk? In de wereld waar jij elke dag navigeert, is het makkelijk om verstrikt te raken in de dagelijkse stress en de balans te verliezen. Deze nieuwbrief, geïnspireerd door mijn boek 'Het Diamantprincipe', neem ik je mee naar het Emotioneel Kompas - jouw gids naar een leven waarin succes hand in hand gaat met welzijn.

Het Emotioneel Kompas: Wat en Waarom?

Het Emotioneel Kompas helpt je om je emoties te begrijpen en te beheersen, zodat ze jou niet beheersen. Laten we eens kijken naar alledaagse situaties waar jij je wellicht in herkent:

1. Zelfbewustzijn: KNOW THYSELF

Stel je voor: Je hebt een hectische dag achter de rug. Je agenda was een aaneenschakeling van meetings, calls en deadlines. Nu is het tijd om even stil te staan: Hoe voel je je echt? Ben je opgefokt, uitgeput, of misschien onrustig zonder duidelijke reden? Dit is jouw moment van zelfreflectie.

Praktijkvoorbeeld: Merk je dat je snel geïrriteerd raakt bij kleine tegenslagen of fouten van je team? Dit is een signaal van onderliggende stress die je moet aanpakken.

2. Emotionele Zelfregulering: Control Your Mind, Control Your Life

Je weet nu hoe je je voelt. Maar wat doe je ermee? Grijp je naar de vijfde kop koffie, of neem je een moment voor een korte wandeling of ademhalingsoefening?

Praktijkvoorbeeld: Voel je de spanning opbouwen voor een belangrijke pitch of vervelend gesprek met een boze klant of medewerker? In plaats van die spanning te negeren of zelfs te onderdrukken waardoor de stress alleen maar toeneemt, neem vijf minuten om diep adem te halen en jezelf te centreren.

3. Empathie: Begrijp Anderen

Empathie is cruciaal, vooral in een team. Herken je dat teamleden soms terughoudend zijn in hun communicatie? Misschien voelen ze jouw stress of jouw baaldag na een slechte nachtrust en reageren hierop.

Praktijkvoorbeeld: Een medewerker komt te laat en je eerste reactie is frustratie. Probeer eens te begrijpen waarom, misschien zit er meer achter en is niet bedoeld om jouw dag te verzieken

4. Sociale Vaardigheden: Verbind en Leid

Thuis praten met jouw partner is voor velen al een uitdaging. Hoe ga je emoties reguleren en bespreekbaar maken op de werkvloer als thuis al een uitdaging is. 

Succes in zaken is ook succes in zakelijke relaties. Hoe ga je om met conflicten? Stel je je open en benaderbaar op, of sluit je je af wanneer de druk toeneemt?

Praktijkvoorbeeld: Er is een misverstand met een klant. In plaats van defensief te reageren, probeer een dialoog te openen, verplaats je in zijn standpunt en samen naar een oplossing te zoeken. Realiseer je dat de emotie onder boosheid altijd angst is. Ontdek de angst en je kunt alles oplossen zonder dat al jouw energie weggezogen wordt.

Conclusie: Jouw Weg naar Balans

Gebruik het Emotioneel Kompas niet alleen als een tool voor professioneel succes, maar ook voor persoonlijke groei en leiderschap. Het gaat er niet om dat je nooit moe of gestrest bent, maar om hoe je ermee omgaat. Ondernemerschap gaat nu eenmaal gepaard met stress en enorme uitdagingen, maar dat maakt ondernemen juist zo bijzonder, nietwaar?

Controle houden zit hem niet in het jagen naar rust, maar over de controle over jouw emotionele kompas. Jouw gezondheid en geluk zijn net zo belangrijk als je bedrijfsresultaten.

What is the next step?

Nu je de eerste stappen hebt gezet in het verkennen van het Emotioneel Kompas, waarom zou je deze reis niet voortzetten met een expert aan je zijde? Dit is jouw kans om persoonlijk advies te krijgen van mij, de auteur van 'Het Diamantprincipe' en de architect achter het Emotioneel Kompas in het ondernemerschap.

Boek Jouw Gratis Adviesgesprek:

Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om een gratis adviesgesprek met mij persoonlijk in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je ontdekken hoe mijn methode specifiek voor jou kan werken. Of je nu worstelt met het dichten van energielekken, het verbeteren van je emotionele intelligentie, of gewoon op zoek bent naar manieren om je zakelijke en persoonlijke leven naar een hoger niveau te tillen, mijn jarenlange ervaring, inzichten en expertise met high performers kunnen het verschil maken.

Wat Kun Je Verwachten?

Persoonlijke Aandacht: ik neem de tijd om jouw unieke situatie te begrijpen.

Gericht Advies: Ontvang advies op maat om jouw specifieke uitdagingen aan te pakken.

Volgende Stappen: Krijg inzicht in hoe je snel actie kunt ondernemen om veranderingen door te voeren.

Dit gesprek is een kans om te zien hoe jij, als hardwerkende Nederlandse ondernemer, snel energielekken kunt dichten en jouw Emotioneel Kompas effectief kunt gebruiken in jouw avontuur naar next level in business en privé.

Maak de Stap Nu:

Wacht niet langer en boek je gratis adviesgesprek met mij, Grace Rivellino vandaag nog. 

Gebruik deze link en plan je gesprek in. Dit kan het begin zijn van een transformerende reis naar meer balans, energie, en succes in alle aspecten van je leven.

Jouw toekomst wacht op je, neem nu de controle met het Emotioneel Kompas en begin jouw reis naar een rijker, vervullender leven zowel in business als privé.


Wees niet alleen succesvol, wees ook gelukkig en gezond. Jouw avontuur naar verbetering begint hier!

👉Liever eerst het boek lezen?

Bestel hier 💎Het Diamantprincipe


#EmotioneelKompas #HighPerformance #Topondernemers #Leiderschap #StressManagement #PersoonlijkeOntwikkeling #NextLevelLeider #Ondernemerschap #Stressproof

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privé en stress. Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren. 💎Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf. “Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen