Het Pantser van de High Performance Ondernemer: Kracht of Kwetsbaarheid?

Het Pantser van de High Performance Ondernemer: Kracht of Kwetsbaarheid?

"Altijd in gevecht met mezelf, zo zou je mijn leven kunnen omschrijven. Zelfs in momenten van ontspanning vind ik mezelf terug in een strijd - of het nu gaat om sportieve prestaties, een bordspel, of zelfs wie het langst kan doorhalen met een biertje in de hand. Mijn drang naar overwinning kent geen grenzen; altijd moet ik uitblinken, de langste adem hebben, de winst op mijn naam schrijven.” Tijdens het 1 op 1 Elite Retreat op mijn winterlocatie op de Canarische eilanden kwam Niels tijdens zijn lichaamsgerichte transformatietherapie tot de ontnuchterende realisatie. De wortel van zijn uitputting lag deels bij zijn onverzettelijke 'pitbullmentaliteit'. Ondanks dat deze houding hem zakelijk succes had opgeleverd, confronteerde het hem met de realiteit dat hij gevangen zat in een zelfgecreëerd patroon. Een strijdersmentaliteit, ooit ontwikkeld als jongen om niet gepest te worden op school, had hem gebracht waar hij nu was. Maar tegen welke prijs?"

Je hebt jezelf altijd gezien als de underdog die het onmogelijke mogelijk maakte. Jouw verhaal is er één van pure wilskracht, van niets naar de top klimmen door harder te werken dan de rest. Maar laten we eerlijk zijn: die constante druk om meer te presteren, om altijd maar beter te zijn, weegt zwaar. Het pantser dat je om je heen hebt gebouwd om deze successen te behalen en te beschermen, begint nu meer aan te voelen als een gevangenis dan als een schild.

Kijk eens in de spiegel.; Zie je de succesvolle ondernemer, de onvermoeibare vechter die je altijd wilde zijn? Of zie je iemand die moe is, die ondanks alle successen en economische welvaart nog steeds worstelt met een gevoel van niet genoeg te zijn? Iemand die 's nachts wakker ligt, geplaagd door slaapproblemen, iemand die zich uitgeput voelt en ver van ‘goed in zijn vel’ zit.

Het is een keiharde confrontatie met jezelf, maar het is tijd om die aan te gaan. Dit pantser dat je draagt, heeft je misschien geholpen om te komen waar je nu bent, maar het houdt je ook tegen om echt te genieten van het leven en te waarderen wat je hebt opgebouwd. Ontdek in deze nieuwsbrief hoe jij het dit pantser kunt afleggen, hoe kwetsbaar dat ook mag voelen en ervaar dat je dit je grootste kracht kan worden.

Het verhaal van de succesvolle ondernemer en high performer, die vanuit een underdogpositie economische welvaart heeft opgebouwd, is er een van ongeëvenaarde kracht en doorzettingsvermogen. Maar achter dit glanzende schild van prestaties en zelfverzekerdheid schuilt vaak een verborgen waarheid.Dit pantser heeft je veel gebracht en heeft in jouw jeugd een belangrijke functie gehad, maar draagt de last van onuitgesproken kwetsbaarheden. De middelbare leeftijd nadert of is reeds aangebroken, en ondanks de indrukwekkende lijst van verwezenlijkingen, blijven sommige doelen ongrijpbaar. De stress van jaren presteren onder hoge druk heeft zijn tol geëist, zowel lichamelijk als mentaal. Slaapproblemen, het gevoel van vermoeidheid, en een onvermogen om werkelijk te genieten van de vruchten van wat jij hebt opgebouwd moet bloed, zweet en tranen tekenen hun dagelijks bestaan.


De gedreven ondernemer, de high performer, die eens droomde van topprestatie als zijn ultieme voldoening, vindt zichzelf nu op een pad van constante zoektocht naar meer, beter, hoger.

Maar wat als dit pantser, deze façade van onoverwinnelijkheid, niet langer dient als bescherming, maar als een barrière? Een barrière die niet alleen de externe wereld op afstand houdt, maar ook ons vermogen om te verbinden met wat werkelijk waarde heeft: jouw (mentale) gezondheid, jouw welzijn, jouw relaties en jouw innerlijk geluk.

De Kracht van Kwetsbaarheid

Durf jij de uitdaging aan te gaan om de kracht van kwetsbaarheid te erkennen? Het afleggen van je pantser betekent niet dat jij je overgeeft aan zwakte; het betekent dat je de moed hebben om je ware zelf te tonen, met al zijn imperfecties, angsten en onzekerheden. Het betekent dat je erkenning geeft aan je menselijkheid, aan het feit dat het oké is om niet altijd sterk te zijn, om niet altijd alles onder controle te hebben.

De Weg naar Echte Voldoening

Ware voldoening en vervulling komt niet voort uit een onophoudelijke reeks van prestaties, maar uit de balans tussen streven en zijn, tussen doen en beleven. Het gaat om het vinden van vreugde in de avontuurlijke reis, niet alleen in de bestemming. Het gaat om het herontdekken van passies en hobby's buiten de wereld van werk, het cultiveren van relaties die jou positief inspireren en het nemen van tijd om stil te staan in het moment bij de schoonheid van het nu.

5 Strategieën voor Transformatie

  1. Reflectie en Acceptatie: 

Neem de tijd om na te denken over wat je pantser je heeft gekost en wat het je heeft gebracht. Accepteer dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar een stap richting authentiek leiderschap en persoonlijke groei.

2. Prioriteer Welzijn: 

Begin met kleine stappen om je lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren. Dit kan zijn door betere slaapgewoonten, nieuwe ochtend en avondrituelen, regelmatige lichaamsbeweging of het zoeken van professionele hulp om te leren omgaan met stress.

3. Herdefinieer Jouw Succes: 

Vraag jezelf af wat succes werkelijk voor jou betekent. Is het altijd meer en beter of is het de vrijheid om te genieten van wat je hebt, de liefde van je naasten en de rust binnenin? Zolang jouw visie niet duidelijk is, zal je niet het succes ontvangen waar jij op hoopt.

4. Cultiveer Connecties: 

Maak ruimte voor diepgaande relaties in je leven, die jou echt respecteren voor wie jij bent. Deze connecties bieden steun, liefde, perspectief en herinneren ons eraan dat we niet alleen zijn in onze reis.

5. Omarm het Moment: 

Leer te leven in het hier en nu. Als je al jaren in jouw hoofd zit is dit een vaardigheid, die je weer opnieuw kunt leren. Hierbij neem jij de controle terug over jouw brein en bepaal jij jouw gedachten. Vier je successen, maar vergeet niet om ook de kleine momenten van vreugde, dankbaarheid en rust te koesteren.

Conclusie

Het pantser van de high performer kan zowel een kracht als een kwetsbaarheid zijn. De ware kracht ligt echter niet in het pantser zelf, maar in de moed om het af te leggen en jouw kwetsbaarheid te omarmen. Door dit te doen, open je de deur naar een leven vol diepere voldoening, authentieke connecties, en ware welzijn. Dit is de reis naar het worden van een Stressproof Next Level Leider, een reis die begint met een enkele, moedige stap.


Let’s do this together!Grace Rivellino, coach, mentor en trauma-expert high performers

Ben je klaar om het pantser dat je al die jaren hebt gedragen te onderzoeken en misschien zelfs af te leggen? 'Het Pantser van de High Performance Ondernemer: Kracht of Kwetsbaarheid?' heeft je misschien aan het denken gezet over de zware last die je met je meezeult. Als succesvolle ondernemer, die zich vanuit een underdogpositie omhoog heeft gewerkt, ken je de strijd van constant presteren onder druk maar al te goed. Maar wat als ik je vertel dat er een eenvoudige manier is om deze cyclus te doorbreken, om stressproof te worden en next level succes te bereiken vanuit een plaats van rust en voldoening?

Grace Rivellino, een ervaren coach, mentor, therapeut en auteur van Het Diamantprincipe is gespecialiseerd in het werken met high performers zoals jij. Met haar unieke methode biedt een unieke kans om lichamelijke en mentale klachten en de emotionele wonden die ten grondslag liggen aan jouw stress en onrust te helen. Met haar lichaamsgerichte transformatietherapie richt Grace zich op het behandelen van de diepere oorzaken van jouw chronische stressklachten, waardoor je niet alleen binnen enkele dagen/weken stressproof wordt, maar ook in staat bent om vanuit een plaats van rust en welzijn next level succes en voldoening in je dagelijks leven te integreren.

💎Herken jij de eeuwige strijd van Niels en ben jij te moe om 24/7 het gevecht met jezelf aan te gaan?

Dan is dit jouw uitnodiging om de eerste stap te zetten op een pad naar ware transformatie naar jouw versie 2.0.

Boek hier een gratis kennismakingsgesprek met Grace Rivellino en ontdek hoe je jouw innerlijke strijd kunt overwinnen, je pantser kunt afleggen en een leven kunt leiden dat niet alleen succesvol is, maar ook diep vervullend.

Klik op de link om jouw gratis kennismakingsgesprek in te plannen: Boek nu je gratis gesprek met Grace Rivellino direct in haar agendag

Mis deze kans niet om te werken aan een stressvrij leven waarin je niet alleen presteert op het hoogste niveau, maar ook geniet van elke stap die je zet. Grace Rivellino kijkt ernaar uit om je te begeleiden op jouw reis naar een leven vol voldoening en succes, vrij van de ketenen van stress en onrust.


You can have it all!


Liever eerst Grace haar boek lezen?

Bestel hier het managementboek, 💎Het Diamantprincipe

Dit zegt Ilona over mijn boek:

Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Het leest verrassend snel. Erg boeiend door zoveel herkenbare verhalen. Dit zou verplicht leesvoer moeten zijn voor iedere ondernemer.


Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privé en stress.Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren.💎Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf.“Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen