Schitter onder Druk: Strategieƫn voor Prestatie en Geluk van de moderne ondernemer

Schitter onder Druk: Strategieƫn voor Prestatie en Geluk van de moderne ondernemer

Ik snap je helemaal. De druk op je schouders, de constante drive naar succes, het gevoel van nooit genoeg en die innerlijke stem die maar niet wil zwijgen over hoe je nog meer kunt bereiken.Ā 

Heb je ooit stilgestaan bij hoe je, ondanks alles, kunt schitteren onder druk zonder jezelf te verliezen in de waanzin en hectiek van het ondernemerschap?

Ik heb het zelf meegemaakt. Die momenten waarop je denkt dat je de enige bent die worstelt met balanceren. Maar geloof me, je bent niet alleen. En hier is de deal: er is een manier om schitterend te balanceren tussen werk en welzijn. Ik wil graag enkele inzichten en persoonlijke ervaringen met je delen over hoe ik heb geleerd om onder druk te schitteren zonder mijn eigen gezondheid en geluk op te offeren.

Slimmer Zijn dan Je Brein

In mijn boek,Ā Het Diamantprincipe, introduceer ik 'Slimmer Zijn dan Je Brein' als een cruciaal element voor stressmanagement. Dit gaat verder dan de traditionele benadering van mindfulness. Het betekent het herkennen van onze automatische gedachten en reacties en deze bewust te herprogrammeren om onze doelen te ondersteunen. Door te begrijpen hoe jouw brein werkt, kan je valkuilen vermijden zoals uitstelgedrag, negatieve selftalk, perfectionisme, faalangst, geldstress en overweldiging door onze takenlijst. Het is als het resetten van je brein om te focussen op wat echt belangrijk is en je energie daarop te richten.

The Art of Dolce Far Niente

25 jaar geleden voelde het alsof ik thuiskwam. ItaliĆ« is voor mij niet alleen een geweldige land (het zuidelijke gedeelte), maar heeft mij heeft ook geleerd is het belang van 'dolce far niente', ofwel de kunst van het zalig nietsdoen. Regelmatig hoor ik van mijn cliĆ«nten dat ze zich schuldig of zelfs nutteloos en lui voelen als ze ā€˜nietsā€™ doen, Zij zijn in loop der jaren zo gewend geraakt aan het alsmaar doen dat het hen niet meer lukt om niets te doen. Gewoon genieten van het moment, het etentje, een bijzonder gesprek met een goed glas wijn of met je kind zandkastelen bouwen op het strand zonder je druk te maken over wat je nog allemaal MOET doen. In een wereld waar elke minuut lijkt te tellen, vergeten we vaak hoe essentieel het is om gewoon te zijn, om tot rust te komen en ons lichaam de kans te geven om te ontladen van spanning en stress. Dit gaat niet over luiheid; het is een essentiĆ«le noodzaak om onze geest te verfrissen en onze creativiteit en energie te herstellen. Of het nu gaat om een middag zonder plannen, luisteren naar de stilte, of het genieten van een wandeling zonder doel, het beoefenen van dolce far niente helpt mij om een diepere verbinding met mezelf te vinden en mijn batterijen op te laden. Ik zou het je zeker aanraden om master in deze kunst te zijn.

Energiemanagement: Jouw Bron van Kracht

Een ander belangrijk thema uitĀ Het DiamantprincipeĀ is energiemanagement. Dit gaat niet enkel over fysieke energie, maar ook over het beheren van je emotionele, mentale en spirituele energie. Het leren herkennen waar je energie lekt en hoe je deze kunt opladen, is essentieel voor jouw gezondheid en geluk. Voor mij betekent dit bewuste pauzes nemen, werken in blokken van tijd waarin ik het meest productief ben, goed slapen (zonder pillen) en activiteiten inplannen die mij energie geven in plaats van kosten. Het is een spel van geven en nemen met jezelf, waarbij je leert luisteren naar wat je lichaam en geest nodig hebben.

Support: Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen

Misschien wel het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat het okƩ is om hulp te vragen en dat dit niets te maken heeft met falen of zwakte. Of het nu gaat om professionele ondersteuning of een gesprek met een mede-ondernemer, delen maakt de last lichter. En geloof me, iedereen heeft zijn eigen struggles, hoe succesvol ze ook mogen lijken.

Ik wil jou uitnodigen

Dus hier is mijn uitnodiging aan jou: ben je bereid om het een keer anders te doen en een keer samen deze reis van schitteren onder druk voortzetten? Ik wil je graag persoonlijk ontmoeten en dieper ingaan op wat jou drijft, waar je tegenaan loopt, en hoe je kunt schitteren zonder uit te doven.

Live event; Diamonds with Grace

En er is meer: ik organiseer binnenkortĀ een event, šŸ’ŽDiamonds with Grace,Ā speciaal ontworpen voor ondernemers zoals jij. Dit evenement is een naadloze fusie van essentiĆ«le thema's zoals mentale gezondheid, business development, persoonlijke groei en leiderschap without limits, alle verrijkt met boeiende storytelling en muziek.Ā 'Diamonds with Grace' is niet zomaar een event voor high performers, die alles uit het leven willen halen; het is een ervaring die is ontworpen om deelnemers te voorzien van de kennis en tools om niet alleen te overleven, maar ook te floreren in de veeleisende wereld van het moderne ondernemerschap

šŸ‘‰Bestel hier je ticket

Dus, wat denk je ervan?Ā 

Wat heb je te verliezen? Ben je klaar om te leren hoe je onder druk kunt schitteren Ć©n geluk & gezondheid kunt omarmen?Ā 

Boek een persoonlijk adviesgesprek met mij, Grace Rivellino, en laten we samen ontdekken hoe jij kunt uitblinken in jouw ondernemersreis.

Boek nu je persoonlijk adviesgesprek met mij, Grace Rivellino

Laten we samen de balans vinden en schitteren, net als diamanten.

Tot snel, Grace

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privĆ© en stress.Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, traumaā€™s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren.šŸ’ŽGrace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliĆ«nten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf.ā€œGrootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!ā€
Reactie plaatsen