Wake-Up voor wat telt; Welzijn boven werklast

Wake-Up voor wat telt; Welzijn boven werklast

De Echo van Uitputting: John's Verhaal

 ‘Ik weet niet meer hoe ik het moet volhouden.’ John kijkt mij wat afwezig aan. ‘Ik ben echt bang dat de ambulance vandaag of morgen voor de deur staat. Intussen heb ik zoveel psychologen versleten, maar niemand schijnt mij te kunnen helpen.’ John staart naar zijn pen die hij wat onrustig tussen zijn handen laat draaien. ‘Misschien ben ik wel niet te helpen’, zegt hij zacht. ‘Hoeveel gaat het jou kosten als jij en jouw bedrijf omvallen?’ Nog altijd starend naar zijn pen trekt John een zure glimlach. ‘Negen miljoen loop ik dan mis, maar dat is niet eens het ergste. Dan is alles voor niets geweest.’  (Rivellino, 2023, p. 12).

Een Persoonlijke Wake-Up Call

Deze uitspraak is van John een oud- cliënt van mij en zijn verhaal raakte mij persoonlijk. Zijn casus staat niet voor niets vooraan in mijn boek, Het Diamantprincipe beschreven. Het is een keiharde realiteit waarin vele ondernemers leven. Zijn uitspraak herinnerde me aan een tijd waarin ik, net als vele anderen, zonder het te beseffen, het gedrag van andere ondernemers nabootste, in de veronderstelling dat constante drukte gelijkstaat aan meer succes. Dit leidde ertoe dat mijn focus lag op de zichtbare successen van mijn inspanningen - de verleidelijke, volgroeide appels aan mijn bomen. Deze focus op onmiddellijke resultaten maakte echter dat ik het essentiële over het hoofd zag: de cruciale basis van mijn welzijn en persoonlijke ontwikkeling, de wortels die het fundament vormen van alles wat volgt.

Wortelwerk: De Basis van Succes

 Als trauma-expert en high-performance coach richt ik me op de gezondheid van de wortels, zodat de hele boom - jouw bedrijf - krachtiger en robuuster kan worden, in staat om een overvloed aan appels te dragen.

De Val van Externe Afleidingen

Veel ondernemers maken de fout te veel te investeren in externe factoren zoals marketing, SEO, websiteoptimalisatie, en sales. Ze hopen dat dit de sleutel is tot een grotere oogst. Maar dit zijn slechts de bladeren en takken die, zonder een sterke wortelbasis, uiteindelijk zullen verschrompelen en afvallen of ten koste gaan van welzijn en gezondheid van de ondernemer zelf. Andere voorbeelden van verkeerde focus zijn het eindeloos najagen van netwerkgelegenheden, het constant bijwerken van sociale media of het investeren in de nieuwste bedrijfsstrategieën, allemaal zonder de onderliggende mentale en emotionele gezondheid van zichzelf en hun team te versterken.

De waarheid is, zonder een sterke basis, een gezonde kern, zal elke poging om de oogst te vergroten uiteindelijk falen. Het is tijd om de focus te verleggen van het verzamelen van meer appels naar het voeden van de wortels. Begrijp me niet verkeerd, we hebben externe factoren nodig, maar wel alles in balans en harmonie.

Balans en Harmonie: Sleutels tot Duurzame Groei

 Maar laat me je dit vragen: hoe vruchtbaar is een boom met verwaarloosde wortels? Hoe lang kan deze de stormen weerstaan zonder om te vallen? De valkuil waarin de meeste ondernemers trappen, is het geloven dat succes alleen gemeten kan worden in zichtbare resultaten, terwijl de werkelijke kracht en duurzaamheid van ieder bedrijf voortkomen uit de 'wortels' - je mentale en emotionele welzijn.

Investeer in Wat Echt Telt

 Als je ook met flinke stressklachten kampt, is mijn vraag aan jou: wanneer is het tijd om deze cyclus te doorbreken? Ik was eens een meester in het uitstellen, overtuigd door de gedachte dat het binnenkort wel rustiger zou worden als ik alles goed geregeld had, niet beseffend dat ik onbewust en voortdurend mijn grenzen verlegde en dit al jarenlang volhield. Het is tijd om te investeren in de kern van je succes: je mentale gezondheid. Dit zal niet alleen leiden tot een gezonder leven, maar ook tot een veerkrachtiger en succesvoller bedrijf waar ook jij aan het einde van de dag nog genoeg energie overhoudt en de voldoening voelt om ook thuis nog gezellig te zijn.

 Een Uitnodiging tot Transformatie

 Ben je klaar om de gezondheid van jouw 'wortels' te versterken?

Wil je leren hoe je een stevige fundering voor zowel jezelf als je onderneming kunt bouwen?

 Doe Mee Aan Onze Reis

 Kom dan naar mijn live event op donderdag 28 maart, in Studio Benelux in Beringen, België. We duiken diep in de essentie van echt succes en hoe je een overvloed aan 'appels' kunt dragen, ongeacht de weersomstandigheden.

Investeer in de kern, niet alleen in de vruchten. 

Voor tickets en meer informatie, bezoek www.gracerivellino.nl. 

Ik hoop je daar te zien!

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privé en stress. Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren. 💎Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf. “Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen