Ben jij de underdog die de wereld gaat verbazen? Ontdek hoe je jouw next level leven als high performer kunt realiseren!

Ben jij de underdog die de wereld gaat verbazen? Ontdek hoe je jouw next level leven als high performer kunt realiseren!

Ik deel graag deze waardevolle blog met jou over een vaak over het hoofd gezien onderwerp: de kracht van de underdog.

Te vaak vergeten we, te midden van onze streven naar succes en groei, de momenten waarop dingen niet lukken of tegenzitten en waar we vandaan komen. Hoe vaak ben je een nieuw project gestart om het vervolgens te laten varen met de gedachte dat het niet voor jou werkt? Of heb je getwijfeld aan je eigen capaciteiten, je afgevraagd of 'het' wel voor jou is weggelegd, of dat je er nog niet klaar voor bent? (Je kent dat imposter-syndroom vast wel.)

Als jij veel hebt doorgemaakt en altijd hebt moeten strijden, stressen, teleurstellingen en tegenslagen hebt gekend om iets te bereiken, dan ben jij een underdog.

In 2024 liggen er MEGA kansen voor jou!

Deze blog richt zich op jou als succesvolle, ambitieuze high performer. Wanneer we aan high performers denken, komen namen als Oprah Winfrey, Albert Einstein, de Wright Brothers en Beyoncé naar voren. Maar ik denk ook aan jou, als je vastbesloten bent jezelf uit te dagen om alles uit het leven te halen.

Dat jij (en ik) nog niet op het niveau van Oprah bent of zelfs dreigt af te glijden in een negatieve spiraal door te verzanden in de stress en hectiek van de dag, betekent niet dat jij geen worldclass performance in je hebt.

Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat als jij als kind hebt moeten overleven, te horen hebt gekregen dat je niet goed genoeg bent, hebt geworsteld met leer- en/of concentratieproblemen op school, te maken hebt gehad met ziekte of overlijden, moeilijke ouders, of je niet thuis voelde binnen het gezin en als je tot op de dag van vandaag keihard hebt moeten werken, vrije tijd, relaties of zelfs je geluk hebt moeten opofferen om succesvol te zijn, dan bevind je je in een underdogpositie.

Dit betekent ook dat je wellicht nog steeds veel stress ervaart en worstelt met bepaalde thema's, zoals onzekerheid, besluitenloosheid en dat je in de afgelopen jaren ook de nodige drama hebt ervaren in relatieproblemen, geldstress, zakelijke uitdagingen, gezondheidsproblemen, burn-out, depressie of traumatische ervaringen.

Al deze ervaringen geven underdogs een uniek perspectief en een veerkrachtige mindset. Jij hebt (noodgedwongen) geleerd om met tegenslagen om te gaan en de kracht gevonden om door te zetten.

Juist jij hebt de grootste kansen om een next-level droomleven te bereiken.

Transformatie van underdog naar high performer

De Kracht van de Underdog

1. Omarm je unieke perspectief

Als underdog heb je vaak een uniek perspectief op het leven. Stel je voor dat je een diamant bent die onder enorme druk wordt gevormd. Net zoals een diamant schitter je door je veerkracht en doorzettingsvermogen. Je hebt geleerd om met tegenslagen om te gaan en hebt een dieper begrip van de waarde van doorzettingsvermogen en veerkracht. Omarm dit perspectief en zie het als een kracht. Jouw ervaringen kunnen anderen inspireren en motiveren om ook hun eigen next level leven na te streven.

2. Leer van tegenslagen

Tegenslagen zijn als obstakels op een bergpad. Ze kunnen je even doen struikelen, maar ze vormen ook de uitdagingen die je sterker maken. Stel je voor dat je een bergbeklimmer bent die elke hindernis overwint en steeds hoger klimt. Gebruik tegenslagen als leermomenten en zie ze als kansen om te groeien. Door te leren van tegenslagen en ze te overwinnen, kun je sterker worden en jezelf naar een hoger niveau tillen.

3. Bouw een sterk ondersteunend netwerk

Een ondersteunend netwerk is als een team van klimpartners die je helpen bij het beklimmen van de berg. Ze moedigen je aan, bieden steun en delen hun ervaringen. Zoek gelijkgestemde mensen die je kunnen inspireren en motiveren. Sluit je aan bij communities, volg trainingen en zoek mentors die je kunnen begeleiden op je reis naar een next level leven. Samen kunnen wij elkaar ondersteunen en naar grotere hoogten tillen.

4. Creëer je eigen kansen

Stel je voor dat je een tuinier bent die zijn eigen bloementuin creëert. Je plant de zaden van je dromen en geeft ze de juiste zorg en aandacht. Als underdog heb je misschien niet altijd dezelfde kansen gekregen als anderen, maar dat betekent niet dat je geen kansen kunt creëren voor jezelf. Neem het heft in eigen handen en zoek naar mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je doelen te bereiken. Wees proactief en laat je niet tegenhouden door eventuele beperkingen.

5. Blijf geloven in jezelf

Ik geloof dat leiders zich ontwikkelen net als een diamant. Maar er zijn zoveel high performers, die niet hun grootste potentieel gebruiken doordat ze zichzelf niet als waardevolle diamant maar als een kiezelsteen op een immens kiezelstrand.

Ook ik heb gedacht dat ik niet normaal was.....ben ik ook niet, kan ik nu met trots concluderen. Als kind proberen je jezelf zoveel mogelijk aan te passen aan de meute, maar wees er trots op dat dit je niet gelukt is. Jij bent geboren voor iets bijzonders en het is tijd dat jij gaat stralen. Blijf vertrouwen hebben in je eigen capaciteiten en weet dat je in staat bent om een next level leven te creëren, ongeacht je achtergrond of omstandigheden. Laat je niet ontmoedigen door negatieve gedachten of de mening van anderen. Jij hebt de kracht om je eigen pad te bepalen

6. Leer van succesvolle underdogs

Ik houd van succesverhalen. Ze zijn voor mij voorbeelden en motivatie om niet op te geven op momenten dat ik me alleen  voel. Er zijn talloze inspirerende verhalen van succesvolle underdogs die tegen alle verwachtingen in hun doelen hebben bereikt. Leer van hun ervaringen en bestudeer hun strategieën. Wat hebben zij gedaan om een next level leven te creëren? Welke stappen hebben zij genomen? Laat je inspireren door hun succes en pas hun lessen toe in je eigen leven.

7. Blijf groeien en ontwikkelen

Ik ben eerlijk gezegd nog niemand tegen gekomen, die liep te popelen voor de lichaamsgerichte transformatietherapie met mij. Zeker degene die al een of meerdere sessies hebben gehad, weten wat het hen direct oplevert in rust en bijzondere levenslessen verpakt in kristalheldere inzichten. Heel eerlijk willen we niet groeien of veranderen en kies je (onbewust) altijd voor comfortabel om dingen onveranderd te laten.

Word je daar gelukkig van? Nope

 Een next level leven bereiken is een continu proces van groei en ontwikkeling. Blijf jezelf uitdagen, blijf leren en blijf streven naar verbetering. Wees niet bang om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe kansen te verkennen en uit je comfortzone te stappen. Door constant te blijven groeien, zal je steeds dichter bij je next level leven komen.

Mag ik jou uitnodigen voor een waanzinnig webinar? Volgende week ga ik een masterclass geven om van 2024 het succesvolste jaar ever te maken.

Nieuwsgierig? Meld je direct aan

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privé en stress.Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren.💎Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf.“Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen