Zakelijk liefdesverdriet; Hoe je weer de liefde aanwakkert voor jouw bedrijf

Zakelijk liefdesverdriet; Hoe je weer de liefde aanwakkert voor jouw bedrijf


"Ik vond het eerst leuk….nu niet meer."

Dit is een zin die ik vaak hoor van ondernemers zoals Joris, een succesvolle zelfstandige ondernemer van bijna 50 jaar. Zo lang hij het zich kon herinneren was hij altijd bezig om geld te verdienen. Vanuit niets bouwde hij zijn bedrijf op naar ongekende hoogte. Hij heeft nog enige tijd zijn best gedaan om de namen van zijn medewerkers te onthouden, maar gezien het aantal medewerkers was dit eigenlijk een onmogelijke missie. Dit veroorzaakte bij hem enige frustratie, aangezien hij persoonlijkheid in zijn bedrijf enorm belangrijk vond. De jaren vlogen voorbij. Wat eens zijn droombedrijf was veranderde. Elke dag ging hij weer met lood in schoenen naar kantoor.

Wat doe je als de passie voor jouw bedrijf is opgebrand?

De Passie Verliezen

Het is een veelvoorkomend scenario. Je begint een bedrijf met veel enthousiasme en passie. Je werkt dag en nacht, en je ziet je bedrijf groeien. Maar na verloop van tijd begint de glans te vervagen. De dagelijkse sleur van het runnen van een bedrijf begint zijn tol te eisen. Naarmate het aantal medewerkers toeneemt, wordt het werk niet rustiger, zoals je misschien hoopt, maar juist drukker en hectischer. Allerlei situaties dwingen je om je bezig te houden met zaken die je helemaal geen energie geven Je begint je af te vragen of dit het allemaal waard is.

 Het Probleem Onder Ogen Zien

Het is goed om te weten dat je altijd een keuze hebt. Er zijn veel ondernemers, die hun mond houden en zich voornemen het vol te houden tot het gunstige moment zich aandient om te verkopen. Maar is dat de oplossing. De stress neemt toe, het werkplezier neemt af en thuis zullen ze het op ten duur ook merken. En dan heb ik het nog niet eens over de vermoeidheid, slechter slapen en andere stressgelateerde lichamelijke klachten die de kop opsteken.

Wat je kunt doen als je je passie verliest, is het probleem onder ogen zien. Het is normaal om ups en downs te hebben in het ondernemerschap. Maar als je merkt dat je je voortdurend uitgeput en ongeïnspireerd voelt, is het tijd om actie te ondernemen.


Terug Naar De Basis

Ga terug naar de basis en zorg dat jij eerst oplaadt en alles wat jou stress oplevert tackelt. Je zou je kunnen bedenken dat de werkdruk stressvol is en dat je daar niets aan kan veranderen. Het is goed je te realiseren, dat het aanvankelijk probleem meestal verstopt ligt en op onbewust niveau jouw rust saboteert.

Stap 2 kun je vergelijken met de problemen in je relatie. We kennen allemaal van die situaties, dat je je afvraagt waarom je ooit zo verliefd geworden bent als de persoon tegenover jou op dat moment het bloed onder je nagels vandaan haalt.

Zo werkt het precies met je bedrijf.

Waarom ben je in de eerste plaats met je bedrijf begonnen? Wat waren je dromen en ambities? Het herinneren van je oorspronkelijke doelen en passies kan je helpen om je motivatie te herwinnen. Je zult merken dat je met andere antwoorden komt als je je rustig en uitgerust voelt dan wanneer je gestrest, vermoeid en zware hoofdpijn hierover nadenkt.

 Zoek Ondersteuning

Ondernemerschap kan een eenzame reis zijn. Zoek ondersteuning van andere ondernemers die misschien hetzelfde hebben meegemaakt. Hun advies en begeleiding kunnen van onschatbare waarde zijn.

Verder wil ik je adviseren met een professional advies in te winnen. Uit mijn persoonlijke ervaring en vanuit de verhalen van mijn cliënten weet ik dat chronische stress veel meer met je doet dan wat hoofdpijn en stijve schouders.

 

Conclusie

Het verliezen van je passie voor je bedrijf is een uitdaging die veel ondernemers tegenkomen. Maar door het probleem onder ogen te zien, terug te gaan naar je oorspronkelijke doelen en ondersteuning te zoeken, kun je je passie herontdekken en je bedrijf weer op het juiste spoor krijgen. Vergeet niet, het is jouw droom, jouw passie, en jij hebt de controle.

Dit is het verhaal van Ben

"Ik steek de fik erin!".

Ik kan eigenlijk niet geloven dat ik dit over mijn eigen bedrijf heb gedacht.

Toen ik met Grace in gesprek ging, ging het absoluut niet goed met mij.

Verschillende artsen hadden aangegeven dat er absoluut niets mis met mijn hart en gezondheid was. Ze adviseerden mij tot mijn grote verbazing om mijn jarenlange stress aan te pakken. Ik had alleen geen idee hoe ik dit zou moeten aanpakken.

Er was met Grace gelijk een klik. Je merkt dat ze een ondernemer is en dingen kon benoemen wat er bij mij niet goed ging. Iets wat ik bij de psycholoog miste.

Best apart, want het lijkt alsof ze in je hoofd kan kijken.

Ik was niet bewust dat mijn angsten uit mijn verleden mijn rust blokkeerde. Ik dacht echt dat deze gebeurtenissen niets met mijn heden te maken zouden kunnen hebben. De begeleiding is erg goed en je kunt ook met haar sparren over ambities, groeien in je business. Iets wat je thuis niet echt doet.

Resultaat: Ik ben weer verliefd op mijn eigen bedrijf, voel me fit en hou tijd over om kostbare tijd door te brengen met gezin. Ik ben een leukere vader en lieve echtgenoot en niet meer de werknemer, maar de trotse CEO van mijn bedrijf.

Ben je nieuwsgierig of jij net als Ben weer een energieker leuker mens zijn en weer verliefd op je bedrijf worden?

Maak vandaag nog de afspraak voor een gratis adviesgesprek met mij, Grace Rivellino. Ik zie uit naar onze kennismaking en ik geef je direct een persoonlijk advies.

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, trauma expert, succes coach, auteur, heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Door haar ijzersterke mindset en ontkenning, ‘zoiets overkomt mij niet’ is ze keihard met de neus op de feiten gedrukt van de consequenties van langdurige stress en (onbewust) negeren van oude emoties. Valse overtuigingen, angst voor verlies en taboes bemoeilijkten het proces van acceptatie en benadrukten het gevoel van falen. In de donkerste periode van haar leven betaalde ze haar leergeld in haar 3G's (gezondheid, geluk en Geld) Nu helpt ze (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren. 💎Maar hier stopt het niet, Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. “Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen