Lichaamsgerichte Transformatietherapie: Hoe blokkades uit het onbewuste brein op te heffen om de stressproof next level leider te bevrijden

Lichaamsgerichte Transformatietherapie: Hoe blokkades uit het onbewuste brein op te heffen om de stressproof next level leider te bevrijden

In het doolhof van ondernemerschap, waar stress en uitdagingen elkaar onvermijdelijk kruisen, blijkt het een noodzaak om niet alleen met een quick fix (in vorm van o.a. pillen en verdovende middelen) de oppervlakkige problemen aan te pakken, maar ook de diepgewortelde blokkades in het onbewuste brein. Deze onzichtbare hindernissen kunnen een aanzienlijke impact hebben op een high performer, zoals het geval was voor Jenny, die zich gevangen voelde in een web van stressvolle situaties in haar leven en business. Hoe hard ze ook haar best deed. Steeds meer en meer verloor ze de controle over haar leven.


“Ik was eraan gewend”, zei ze als ze aan deze momenten terugdacht. Op een dag kwam ze de spreekkamer binnen en barstte in tranen uit. Ik weet het niet meer hoor. Ik kan niks goed doen, ik ben waardeloos. Ik heb ruzie met mijn vader, mijn bedrijf gaat hartstikke slecht, voor mijn gezin blijk ik niets goed te doen en ik ben hartstikke moe.” In een lichaamsgerichte sessie kon Jenny het effect van jarenlang aanhoren van scheldwoorden voelen in haar lichaam. De druk op haar borstbeen, de vage buikpijn en benauwende gevoel bij haar keel. Tijdens de sessie kon Jenny de situatie veranderen en verdwenen de emoties die in haar lichaam vastzaten. Jenny kon zich losmaken van de overtuigingen die ze voor zichzelf herhaalde in haar onbewuste brein. Net als een virus in een computer verstoorde deze zelfspraak haar kijk op de wereld en haar toekomst.

Jenny's verhaal weerspiegelt de innerlijke worstelingen waarmee veel leiders worden geconfronteerd. Maar hoe kun je deze diepgewortelde blokkades aanpakken en jezelf bevrijden van de verstikkende greep van stress, drama en negativiteit?


 In de loop der jaren heb ik een unieke methode ontwikkeld voor leiders met een sterke persoonlijkheid. Lichaamsgerichte Transformatietherapie biedt een innovatieve benadering om de verborgen bronnen van stress te onthullen. Stress is namelijk nooit de klacht, maar een signaal van een onderliggend probleem. Je kunt het vergelijken met het brandende storingslampje op het dashboard van jouw auto. Het brandende lampje is op zichzelf niet het probleem; het staat symbool voor een ander probleem in jouw auto.

Tijdens een waardevolle sessie kon Jenny de fysieke manifestaties van jarenlang scheldwoorden aanhoren voelen de druk op haar borst, de vage buikpijn en het beklemmende gevoel in haar keel. Deze lichamelijke symptomen waren de uiting van diepgewortelde stress die in haar systeem vastzat.

In de vertrouwde omgeving van de therapieruimte kreeg Jenny niet alleen de ruimte om deze fysieke sensaties te erkennen, maar ook de kans om actief haar huidige situatie te veranderen. Dit klinkt misschien heel vaag en abstract, maar dat is het mooie van deze therapie. Met behulp van de lichaamsgerichte transformatietherapie kon ze oude emotionele bagage loslaten en de verbinding tussen lichaam en geest herstellen. Het was alsof ze de negatieve zelfspraak, als een virus in haar onbewuste brein, kon neutraliseren. Deze zelfspraak had haar kijk op de wereld en haar toekomst vertroebeld, vergelijkbaar met een virus dat een computer aantast.

 Lichaamsgerichte transformatietherapie, als innovatief middel voor het overwinnen van mentale problematiek, zoals slaapproblemen, burn-outklachten, depressie, ptss, gaat verder dan traditionele benaderingen door het lichaam te beschouwen als de sleutel tot wezenlijke verandering. Het bewust worden van fysieke lichamelijke signalen en het begrijpen van de diepgaande connectie tussen lichaam en onbewuste brein biedt de mogelijkheid voor mentale helderheid, doordat de specifieke oorzaak helder wordt. Elke sessie weer is deze ervaring ook voor mij ronduit indrukwekkend en verbaast het me.

Ik heb geen tijd en zin om maandenlang over mijn probleem te praten.

Juist voor degene, die geen tijdsverlies kunnen permitteren is deze methode absoluut een aanrader. Binnen twee uur heb je antwoorden op jouw (lichamelijke) klacht en kun je het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam en geest activeren.

Elke individuele levensles die geleerd moet worden, overstijgt het logisch verstand en is uniek voor iedereen, zoals Einstein benadrukte:


"Het probleem kan niet worden opgelost op het niveau waarop het is gecreëerd."


Voor jou en al die geweldige entrepreneurs en intrapreneurs, die 2024 willen rocken zonder dat stress je gek maakt, is het cruciaal om niet alleen te graven in oppervlakkige fixes, maar ook de diepere hoekjes van je onbewuste te verkennen. Met Lichaamsgerichte Transformatietherapie kun je echt op weg gaan naar het loslaten van die blokkerende succeskillers, het terugvinden van emotionele balans en het bereiken van een soort superheldenstatus in stressbestendig leiderschap.

 Dus, beste lezer, als je merkt dat je je eigen geluk in de weg staat, overweeg dan om de kracht van Lichaamsgerichte Transformatietherapie te benutten. Het kan je helpen om dieper te graven, blokkades op te heffen en een duurzaam succesvol leven te creëren.

 Als je meer wilt weten over Lichaamsgerichte Transformatietherapie en hoe het jou kan helpen bij het bereiken van welzijn en succes, plan een advies gesprek in met mij.

Let’s connect.

Over de schrijver
Grace Rivellino-Alfons, mentor van ondernemers en andere high performers, trauma expert en auteur van Het Diamantprincipe heeft haar missie gevonden in haar ondernemersnachtmerrie. Jarenlang studie en onderzoek heeft haar doen besloten anderen te helpen, die net als zij alles uit het leven willen halen, maar kampen met groeistagnatie in het bedrijf, tijd, balans werk-privé en stress.Inmiddels helpt ze al jaren (top)ondernemers in hun (mentale) gezondheid met haar eigen bewezen methode om herstel in weken of zelfs dagen te verwezenlijken van gezondheidsklachten, zoals burn-out, depressie, PTSS, slaapproblemen, trauma’s of vergeten emotionele wonden uit kinderjaren.💎Grace haar grootste passie in haar samenwerking met haar cliënten is het avontuur aangaan om vergeten pijn uit het verleden te transformeren naar power voor grote successen in (werk)geluk, rijkdom, vrijheid en gezondheid. Problemen in business reflecteren altijd de blokkades van de eigenaar van het bedrijf.“Grootse dromen realiseren is mogelijk, maar zorg dat je nooit jezelf in het proces verliest. Je hoeft niet te kiezen, je hoeft niets op te offeren. Alles is mogelijk!”
Reactie plaatsen